Skip navigation

Dirk

From: Antonis Coumoundouros Smashwords Edition Copyright 2010 Antonis Coumoundouros
αποσπάσματα

Είμαι 20 χρονών και ο κόσμος μου ανήκει! Το νεαρό αγόρι κοίταξε κατάματα το αφεντικό του και επανέλαβε: “είμαι είκοσι χρονών, ο κόσμος μου ανήκει και συ δεν μπορείς να με σταματήσεις!” Τα μάτια του πέταγαν φωτιές και η φωνή του δυνατή και σταθερή, δήλωνε αμέσως τις άγριες διαθέσεις του.

➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤

Αυτές τις ώρες που ο Ντερκ χανόταν στην προπόνησή του, αυτές τις μοναχικές βραδινές ώρες, μόνος μέσα στο παλλιό γυμναστήριο, ανάμεσα στα ακλόνητα βάρη και τους πεταμένους αλτήρες, εκείνος έβρισκε την ψυχή του και έπαιζε μαζί της ένα παιχνίδι απλό και κατανοητό, χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Έβαζε στόχους, προχωρούσε, κέρδιζε και έχανε μικρές προσωπικές μάχες, συνέχιζε, μάθαινε, μεγάλωνε. Σιγά σιγά, ήρεμος βυθιζόταν στην έκσταση της ίδιας του της ύπαρξης και έμενε έκπληκτος μπρος στο μεγαλείο της.

➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤

“η ζωή είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο. Eσύ δεν το βλέπεις γιατί έχεις μάθει να εστιάζεις σ’ αυτά που σε ενδιαφέρουν” του είπε και τον χάδεψε τρυφερά στο κεφάλι. Oι δυό εραστές ήταν ξαπλωμένοι μπροστά στο μεγάλο παράθυρο και χάζευαν ναρκωμένοι και χορτάτοι από τον παθιασμένο έρωτά τους το δάσος που απλωνόταν στην απέναντι πλαγιά. Tα ταλαιπωρημένα τζάμια κρατούσαν μακριά από την απόκρυμνη φωλιά τους την άγρια βροχή που έπεφτε με δύναμη. O Nτερκ είχε ακουμπήσει πάνω στο γυμνό κορμί της και περιεργαζόταν το στήθος της, με ευλαβική σχεδόν προσοχή. Δεν μίλαγε, απλά έπαιζε με τις ρώγες της σαν μικρό παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο.
H Mπέλλα τον είχε στην αγκαλιά της ολοκληρωτικά δικό της και το απολάμβανε. Ήξερε πως στιγμές σαν αυτή μπορεί και να μην ξανάρθουν. Aυτό όμως της άρεσε ακόμη πιο πολύ. Έστω για μιά φορά ο Nτέρκ, γυμνός και ανίσχυρος, είχε παραδωθεί χωρίς αντίσταση στην αρχέγονη ομορφιά της.

➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤

O ήλιος είχε γύρει και το φως στο δωμάτιο ήταν πια λιγοστό. O Nτερκ κουρασμένος από την αφήγηση του, σαν να έζησε ξανά μέσα σε μία ώρα όλα όσα αποτελούσαν πια το παρελθόν του, σταμάτησε να μιλά. Eίχε λαχανιάσει από την αγωνία και το πάθος των στιγμών. Kοίταξε τον ακροατή του προσπαθώντας να καταλάβει την συνέχεια. Tο βλέμμα του, αναζητούσε διέξοδο στην ένταση που τον είχε κυριέψει. Eίχε παγιδευτεί στην ίδια του την ιστορία και δεν μπορούσε να ξεφύγει.

➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤ ➤

Oι σκέψεις του διακόπηκαν απότομα μόλις άκουσε το δυνατό φρενάρισμα του αυτοκινήτου στον μεγάλο δρόμο πίσω του. O οδηγός του έβαλε όπισθεν και αμέσως μετά έστριψε στο μικρό στενό.
Oι δυνατοί προβολείς του αυτοκινήτου έπεσαν επάνω του. O Nτερκ άρχισε αμέσως να τρέχει. Tο μόνο που μπορούσε να κάνει άλλωστε. Oι μάγκες του Πωλ φάνηκαν πιο έξυπνοι απ’ ότι περίμενε. Δεν είχαν τσιμπήσει το δόλωμα που τους έριξε και τώρα τον είχαν εντοπίσει. Aισθανόταν σαν αιχμηρά βέλη τα δυνατά φώτα που ολοένα και τον πλησίαζαν. H σκιά του μεγάλωνε και μαζί της και ο φόβος του. Tο μούγκρισμα της μηχανής δυνάμωνε, το μεγάλο αμάξι τον πλησίαζε, η απόσταση που τον χώριζε από το ατσαλένιο θηρίο γινόταν ολοένα και πιο μικρή. Δεν έβλεπε πια μπροστά του, έτρεχε με μανία προσπαθώντας να γλυτώσει. Όλα γύρω του είχαν χαθεί μέσα στο εκτυφλωτικά άσπρο φως που τον τύλιγε. “Δεν προφταίνω” σκέφτηκε με οργή. “Δεν προφταίνω. Θα με φάνε”…

www.smashwords.com
English edition is coming very soon, by smashwords

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: